streda 11. apríla 2012

Leopard a orchidea

Z anglického originálu: Shanna (1997)

Autor: Kathleen E. Woodiwiss

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Marína Gálisová

Rok vydania: 1999

Počet strán: 368



Shanna Trahernová si prišla vybrať ženícha do cely smrti newgateskej väznice. Chcela splniť vôľu svojho otca, ktorý ju chcel vidieť čo najskôr vydatú. Vybrala si Ruarka Beauchampa, muža bez minulosti, odsúdeného na smrť. Za to, že jej poskytne svoje meno Ruark žiada noc lásky, čiže skutočnú svadobnú noc. Shanna pod tlakom okolností takúto dohodu uzavrie, avšak neplánuje ju dodržať. Odchádza na ostrov svojho otca s vedomím, že je slobodná. Má výčitky svedomia, ktoré sa naplno prejavia, keď zistí, že Ruark nie je popravený, lež sa ocitol ako nevoľník jej otca, ktorý sa chce vykúpiť na slobodu. Neexistuje nič, čo by dokázalo zastaviť oklamaného Ruarka...


Veľmi pútavý a vzrušujúci. Tak by sa dal nazvať príbeh z pera pani Woodiwissovej. I keď nepatrí medzi moje najobľúbenejšie od tejto spisovateľky, je príjemné sledovať iskrenie medzi hlavnými hrdinami. 

Shanna je pyšná a presvedčená, že jej bude najlepšie samej. Má však rada svojho otecka a tak sa rozhodne mu splniť prianie a vydať sa. Má svoje plány (ktoré pravdaže ako to už býva nevyjdú tak, ako by si človek prial) - a tak sa z nej stáva vdova Beauchampová. O tom, že Ruark ešte stále žije vie len ona a jej verný druh Pitney, ktorý jej so zháňaním ženícha pomáhal. 

Ruark pracuje pre jej otca, a stáva sa jeho obľúbencom, čo je pre Shannu totálny vrchol! Len teraz sa začína boj kto z koho. V príbehu si ruku podáva strach, zlosť, vášeň, láska a neha ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára