streda 25. apríla 2012

Nevyzpytatelný vévoda

Z anglického originálu: Only a Duke Will Do (2006)

Autor:
Sabrina Jeffries

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Květa Palowská

Počet strán: 296

Rok vydania: 2010



Louisa Notrhová nemá v pláne vydať sa. Nikdy. Má na to hneď dva dôvody: už vie ako bolí zlomené srdce, a naviac sa nehodlá vzdať slobody a ambícií. Jej odhodlanie nenaruší ani naliehanie kráľovského otca, aby sa už konečne vydala a začala viesť poriadny rodinný život. Zlomová chvíľa nastáva až keď sa do Anglicka vracia Simon Tremaine – muž, ktorý ju pred siedmimi rokmi zradil, a ona bola odhodlaná nenávidieť ho až za hrob. Simon, vojvoda z Foxmooru, jej vtedy sľúbil, že sa s ňou ožení, a nakoniec svoj sľub nedodržal. Ako môže veriť, že tentoraz svoju ponuku myslí vážne? Louisa má pocit, že za tým stojí len jeho snaha získať ministerské kreslo. Veľmi pekné dielo.


Stretnutie Louisy a Simona po siedmich rokoch je úžasné. Pravdaže vopred je predvídateľné, že láska, ktorá ich vtedy spájala ešte nevyhasla. Hoci v tej dobe bola Simonovi prednejšia politická kariéra a v podstate to vyzerá tak, že je mu stále prednejšia, predsa len sa niečo zmenilo. A oni dvaja nájdu k sebe cestu. Ibaže to potrvá asi tak 290 strán ;-)
 
Strhávam jednu hviezdičku za príliš veľkú dávku politiky, ktorej autorka v diele venovala až priveľa pozornosti. Inak nemám čo vytknúť.


Moje hodnotenie: ★★★★

School For Heiresses
1. Never Seduce a Scoundrel (
Odvážna dáma)
2. Only a Duke Will Do (Nevyzpytatelný vévoda)
3. Beware a Scot's Revenge (Skotova zajatkyně)
4. Let Sleeping Rogues Lie (Svúdny vikomt)
5. Don't Bargain with the Devil (Nesmlouvej s ďáblem)
6. Wed Him Before You Bed Him
(Rozum a vášeň)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára