utorok 10. apríla 2012

Schovanka

Z anglického originálu: Once an Angel (1993)

Autor: Teresa Medeiros

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Zuzana Pernicová

Počet strán: 368

Rok vydania: 2001


Rok 1872. Prvá časť deja sa odohráva na Novom Zélande, druhá časť v Anglicku. Ako Emily Claire Scarborough dosiahla plnoletosť, jedovatá riaditeľka v prísnej dievčenskej škole ju poslala na Nový Zéland za jej poručníkom Justinom Connorom, ktorý sa mal o ňu starať po smrti jej otca; avšak celých sedem rokov márne čakala, že sa tak stane. Justin Connor spolu s jej otcom a Nicholasom Salerim odišli na Nový Zéland kopať zlato. Po určitých udalostiach však Nicholas zmizol a David Scarborough zomrel. Justin Connor, ktorý neznášal pokrytectvo londýnskej smotánky, tak ostal na ostrove spolu so svojím oddaným sluhom. Sľúbil umierajúcemu priateľovi, že sa postará o jeho malú dcérku, ale počas siedmich rokov nenašiel odvahu vrátiť sa do Londýna a vyhľadať ju.
Jednej noci nájde na pláži nezmocne ležiacu nahú dievčinu a netuší, že sa celý jeho svet otrasie v základoch. Záhadná stroskotankyňa v ňom vyvolá nepríjemné spomienky, ktoré už dávno vypudil z mysle. A to ešte netuší, že sa tá neznáma kráska rozhodla pomstiť za nedobrovoľných sedem rokov samoty...


Niet si čo sťažovať. Veľmi pútavé čítanie. Hlavná hrdinka je neskutočná rebelka od začiatku až do konca. Popri čítaní sa neviete dočkať, čo ďalšie tá nezbedná baba zase vyvedie. A je toho neúrekom. Najviac sa mi páčila scéna, keď sa Emily spustila v bohate nazberaných šatách plných čipiek dolu zábradlím... alebo ako sa "vysporiadala" s novozélandskými divochmi, ktorí ju prišli privítať na ostrove.

Veľmi zábavné, chytľavé, romantické... Páčilo sa mi to, len som trochu ľutovala Justina, ktorý sa väčšinu knihy snažil držať svoju vášeň na uzde. I keď jeho neuveriteľná trpezlivosť v tomto smere ma priam dojímala :-)

Krásne, ľahké, veselé čítanie. Knižka rozhodne stojí aj za druhé, tretie, štvrté... prečítanie ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára