utorok 10. apríla 2012

Škandalózne manželstvo

Z anglického originálu: Marriage Most Scandalous (2005)

Autor: Johanna Lindsey

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Lucia Nižníková-Kollárová

Počet strán: 264

Rok vydania: 2007


Dej sa prevažne odohráva v Anglicku v roku 1819. Lady Margaret Landorová je chovanica grófa z Edgewoodu, ktorá sa po sérii čudných udalostí a nehôd grófa rozhodne vyhľadať jeho syna Sebastiana Townshenda, ktorého pred jedenástimi rokmi vyhodil z domu. Sebastian žije už roky vo Francúzsku pod cudzím menom Havran. Pracuje ako žoldnier a necháva sa za peniaze najímať na riešenie rôznych prípadov, ktoré ho zavedú do rôznych častí Európy. Margaret sa rozhodne najať si Havrana, aby našiel syna svojho dobrodinca a netuší, že Havran je vlastne ten, koho hľadá. Presvedčí ho, aby sa vrátil do Anglicka a zistil, kto chce jeho otcovi uškodiť. Aby Sebastiana prijali v rodnom dome, Margaret vymyslí plán, aby predstierali manželov. A vyšetrovanie sa môže začať...


Lindseyovú ako spisovateľku romantických kníh mám rada, no toto dielko sa jej absolútne nevydarilo. Ani keby jej povedali: Sadni si a píš, do troch týždňov od teba chceme vydať novú knihu! A tak si teta Johanna sadla a čosi "zbúchala".

Kniha je totálne nudná, bez štipky humoru, bez akcie a najmä bez typickej lindseyovskej iskry. Je cítiť, že autorka sa snažila vytvoriť akési napätie, ktoré nie a nie prísť. A tak celá kniha pôsobí fádne. Celý príbeh je kostrbatý, akoby autorka nemala čas sa s ním poriadne "pohrať".

Jednu hviezdičku jej dávam za to, že je to knižka od Lindseyovej (čím má u mňa protekciu) a druhú som dala za krásny prebal.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára