nedeľa 29. apríla 2012

Zlá kouzla

Z anglického originálu: Wicked Charms (2002)

Autor:
Jayel Wylie

Vydavateľstvo: Oldag


Český preklad: Irena Palová


Počet strán: 272


Rok vydania: 2007



Aiden Brinlaw je skutočný rytier - pekný, odvážny a neohrozený. Za jeho hrdinské činy získava od princa Jana odmenu: má sa oženiť s kráľovskou princeznou. Skôr ako k tomu však dôjde, Aiden dostane od princa ešte jednu úlohu - má potvrdiť nárok anglického kráľovstva na hrad v Škótsku. Aiden verí, že to bude jednoduché. No na hrade Glencairn sa stretáva s krásnou lady Evelyn. Dcéra škótskeho zemana žiada hrad Glencairn pre svojho syna Maxa. Nič ju nedonúti opustiť domov svojich predkov a k dosiahnutiu cieľa je ochotná využiť všetky ženské zbrane.


Dej knihy sa odohráva v roku 1196 a zvláštny je najmä tým, že autorka využíva prvky fantasy literatúry. Aiden je totiž čarodejník. Prezývajú ho Drak, pretože má na ruke vytetovaného draka a rozumie reči víl. Skoro ako v rozprávke :-) až na to strašidelné podanie. 

Bez týchto fantasy prvko
v radím knihu k ostatným dielam, kde sa dej odohráva v škótskej vysočine a v podstate neprináša nič nové. Prvky ako veľký chtíč hlavného hrdinu po hrdinke; vzájomný boj medzi nimi kedy ona nakoniec podľahne; hrdinovo zistenie, že ju vlastne miluje... 

V podstate by som príbehu dala len dve hviezdy, no ozvláštnenie vílami a temnými silami si zaslúži pridať jednu naviac.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára