sobota 27. júla 2013

Oheň vášne

Z anglického originálu: Violet Fire (1989)

Autor:
Brenda Joyce
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2012



Keď Rathe Bragg, potomok poprednej južanskej rodiny Braggovcov, prijme pozvanie na snobský večierok, netuší, na aké vzrušujúce predstavenie ho na tomto nudnom spoločenskom podujatí čaká: do miestnosti totiž z ničoho nič vtrhne rozvášnená mladá dáma a, oháňajúc sa revolverom, vykrikuje feministické heslá. Bojovne naladená krásavica zanechá v prítomných silný dojem a Ratha úplne očarí.
Grace O´Rourková si čoskoro radikálnymi myšlienkami a nezáujmom o iné než vlastné názory poštve proti sebe celé mesto. Rathe, ktorého krásna divoška čoraz väčšmi priťahuje, neváha a požiada ju, aby sa stala jeho milenkou. Prirodzene, na svoj trúfalý návrh dostane zápornú odpoveď, a tak mu nezostane nič iné, ako sa pustiť do neľahkého boja o srdce ohnivej červenovlásky.


Autorka vie výborne opísať sexuálne napätie medzi hlavnými hrdinami, čo je asi najlepšia stránka knihy :-) 

Zároveň je napínavá a dobrodružná. Grace sa totiž neustále dostáva do problémov a kým sa vymotáva z jedného, už ju vidíme namočenú až po uši v ďalšom :-D 

V niektorých momentoch čítania som mala pocit, že sa dívam na film a už som si vopred domýšľala vlastné scény :-D ...našťastie autorka má svoju predstavivosť taktiež veľmi bohatú a preto sa moje -občas bláznivé- myšlienkové pochody s tými jej nezhodovali ;-)

Knihu rozhodne odporúčam čítať každému milovníkovi romantiky. Hlavná hrdinka je dostatočne tvrdohlavá, aby si stála za svojím a hlavný hrdina za ňou v ničom nezaostáva. A to je, myslím si, dobrá zostava.


Moje hodnotenie: ★★★★

Bragg Saga
1. Innocent Fire
2. Firestorm (Spaľujúca vášeň)
3. Violet Fire (Oheň vášne)
4. Dark Fires
5. The Fires of Paradise
6. Scandalous Love
7. Secrets
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára