piatok 2. augusta 2013

Desať otázok pre... Janu Pronskú

Pre spisovateľky som si pripravila desať otázok, ktoré každá z nich dostane. Nedozviete sa z nich, na akej knihe práve pracujú, ani kde čerpajú na písanie inšpiráciu. Prezradia však niečo viac o sebe. Prvou z autoriek, ktorej som otázky položila, je Jana Pronská a vy si môžete teraz prečítať jej odpovede.


Ako zvyknete začať svoj deň?
- Pravidelne o piatej ráno kávou.

Ste fajčiarka?
- Áno.

Varíte a pečiete?
- Často a veľa.


Aké je vaše obľúbené jedlo?
- Cestoviny so smotanovou omáčkou, kuracím mäsom a brokolicou, ale klasická kuchyňa ako segedínsky guláš, sviečková na smotane, bryndzové pirohy so smotanou nikdy neodmietnem :-) Ale ako kuchárka zjem všetko, čo sa nehýbe a čo mi kto postaví na stôl, ak som to nemusela pripraviť ja :-)

Aký je váš obľúbený nápoj?
- Jahodový džús.

Aká je vaša obľúbená farba?
- Zelená.

Kedy ste sa naposledy nahnevali a čo to spôsobilo?
- Ha, to je záludná otázka. Úprimne, ako poslankyňu OZ ma hnevá veľmi veľa vecí, hlavne ak niekto vedome porušuje zákon a tvári sa, že to tak nie je :-) Ako matku ma hnevá, keď moje deti občas zabudnú na svoje povinnosti :-) Ako človeka ma hnevá ľudská hlúposť a klamstvo. Ako podnikateľa ma hnevá ekonomické a podnikateľské devastačné prostredie...
   
Kedy ste sa naposledy zasmiali až tak, že vám tiekli slzy?
- Posedenie s priateľmi. Milujem takéto spontánne stretnutia, ktoré končia smiechom, až tečú slzy. Sú na nezaplatenie.

Čítali ste knihu, ktorú ste za žiadnych okolností nedokázali prečítať do konca?
- Určite mi rukami prešla aj taká kniha, hoci si vážim každú, ktorú niekto napíše, vydajú ju a ponúknu čitateľovi, no občas sa stane, že už zašla za hranicu, ktorú znesiem a to som pritom veľmi, ale naozaj veľmi liberálny čitateľ. Ak je v nej prílišné psycho, ubližuje sa v nej deťom spôsobom, ktorý mi je ako matke odporný, tak toto čítať jednoducho nemôžem.  

Keby to bolo možné, akú supersilu/supermoc by ste chceli mať?
- (úsmev) Čisto sebecky by ma potešilo, keby som mohla občas dotykom vrátiť ľuďom zdravý sedliacky rozum. Verím, že svet by bol krajší.  

® koki

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára