streda 3. júla 2013

Polibek pro nevěstu

Z anglického originálu: Kiss the Bride (2002)

Autor:
Patricia Cabot
 
Vydavateľstvo: Oldag

Český preklad: Irena Palová
 

Počet strán: 256

Rok vydania: 2009



Emma Van Courtová si presadí svoje a vydá sa za Stuarta Chestertona, chudobného, ale pobožného bratanca Jamesa Marburyho, vojvodu z Denhamu. Ten svojho asketického príbuzného vždy podporoval a prispieval mu na rôzne charitatívne projekty. Rovnako mal slabosť i pre Emmu. Keď sa však po svadbe presťahujú do nehostinného Škótska, prerušia sa ich styky. 
O rok neskôr posiela Emma vojvodovi správu o Stuartovej smrti. James sa rozhodne odísť do Škótska a odtiaľ priviezť Emmu späť do Londýna. Emma po manželovej smrti síce ostala bez prostriedkov, avšak učí v miestnej škole a neplánuje sa vrátiť. James zistí, že o Emmu sa nezvyčajne uchádza veľa mužov. Dôvodom sú peniaze, ktoré má vydajom získať. Nečisté peniaze jej zanechal vrah jej manžela. Aby James Emmu uchránil od nechcených pytačov, vezme si ju sám za ženu s prísľubom, že akonáhle Emma dostane peniaze, manželstvo anulujú. V kútiku svojho srdca však túži, aby k anulácii nedošlo.


Kniha má svoje čaro. Okrem zaujímavého deja a sympatických hrdinov je už od prvých stránok nabitá humorom. Autorka sa pri písaní romance určite dobre bavila, keď pre svojich hrdinov vymýšľala rôzne vtipné situácie, akým bol napríklad pád Jamesa na Emmu v kočiari, krava v chalupe alebo spoločná truhla nebohého Stuarta s Claire. Tieto, no i mnoho, mnoho ďalších historiek dáva čitateľovi možnosť sa dobre zabaviť. 

Spisovateľka už neraz dokázala, že má cit pre písanie. Ľahkosť s ktorou podsúva dej čitateľovi riadok po riadku je neskutočná. A mám pocit, že akejkoľvek témy sa Meg chytí, a do akéhokoľvek žánru sa pustí, vždy jej to vyjde perfektne.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára