sobota 5. októbra 2013

Podlehnutí

Z anglického originálu: Surrender (1998)

Autor:
Heather Graham

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar CZ

Český preklad: Martina Káňová

Počet strán: 368

Rok vydania: 2002, 2007



Risa Mageeová, odvážna dcéra Únie sa počas zúriacej vojny vydáva na juh, aby varovala priateľku pred hroziacim nebezpečenstvom. Cestou padne do zajatia kapitánovi Jeromovi McKenziemu, ktorý netuší, ako sa mu do života vpletie táto yankeeovská krásavica.


Spisovateľke, ktorej diela u nás vychádzajú pod menom Shannon Drake, sa opäť raz podaril pekný kúsok. Hrdinov postavila na opačné strany v občianskej vojne Juh proti Severu, čo dáva dobrú pôdu pre intrigy, nedôveru a pochybnosti. 

Svojhlavá Risa a tvrdohlavý Jerome sa páčia jeden druhému od samého začiatku. Ich láska je však poznačená vojnou. Sú skúšaní z každej strany a v období plnom podvodníkov, špiónov a zradcov si k sebe iba ťažko budujú dôveru...

Postavy majú veľmi pekne vykreslené charaktery; dialógy medzi hlavnými hrdinami som si doslova vychutnávala. S nimi sa Shannon skvele vyhrala. Čo môže pôsobiť nudne sú opisy vojny, drancovania, krviprelievania. Avšak všetko to dodáva dielu tú pravú atmosféru a bez toho by to nebolo ono.

Ak sa vám niekedy do rúk dostane táto knižka, určite jej podľahnite. Shannon a jej rozprávačský talent má čo ponúknuť.

P. S. Toľko pádov do vody (úmyselných i neúmyselných), koľko zažíva Risa, ešte žiadna autorka nevenovala svojej hrdinke. Shannon však akoby si ich vychutnávala :-) Keby podľa knihy natáčali film, chudinka herečka by bola nonstop mokrá, vzhľadom k tomu, že všetky pády do vody sú v knihe kľúčovými.


Moje hodnotenie: ★★★★

Old Florida's MacKenzies
1. Runaway
2. Captive
3. Rebel
4. Surrender (Podlehnutí)
5. Glory
6. Triumph

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára