streda 22. januára 2014

Pred láskou neujdeš

Z anglického originálu: How to Woo a Reluctant Lady (2010)

Autor:
Sabrina Jeffries

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Miriam Ghaniová


Počet strán: 280


Rok vydania: 2013



Minerva Sharpová, výstredná mladá dáma, ktorá si kráti čas písaním gotických románov, vymyslí dokonalý plán, ako sa vyhnúť ultimátu starej mamy Hetty, podľa ktorého sa do roka musí vydať, inak príde o dedičstvo: jednoducho sa zasnúbi s nejakým darebákom a stará mama jej určite nedovolí vydať sa zaňho. A kto by sa krásnej a bystrej Minerve lepšie hodil na uskutočnenie tohto plánu než príťažlivý advokát Giles Masters, povestný svojím neviazaným životom?


Gilesa milovala Minerva už od svojich detských liet. Táto láska po dlhé roky ostávala nenaplnená... Keď sa pisateľka gotických románov nakoniec musí vydať, pretože podmienky starej mamy sú neúprosné, pokúsi sa z toho vykrútiť. Do novín si dá inzerát, že si hľadá vhodného manžela. Pobúrená rodina k nej však nepustí žiadneho z množstva pytačov, ktorí výzve neodolali a zjavili sa pred honosným sídlom Sharpovcov. Až na jedného - Gilesa. Keďže sa priatelí s Oliverom aj Jarretom, do domu sa dostane. To však Minerviní bratia ešte netušia, že Giles neprišiel na návštevu za nimi, ale za ich mladšou sestrou.

Giles pravdaže nežiada Minervu o ruku pre to, že by zrazu zistil, že ju miluje, nie, prichádza z celkom iných dôvodov - Minerva vo svojej najnovšej knihe opisuje udalosti spred desiatich rokov a Giles sa bojí odhalenia. Sobášom s Minervou by mal dohľad nad tým, čo píše a v prípade potreby by mohol včas zasiahnuť.

Minerva je spočiatku prekvapená, že medzi jej nápadníkmi je Giles. Ponúknutú rukavicu však dvíha a žiadosť o ruku prijíma. Veď kto by bol nevhodnejším partnerom pre ňu ak nie práve Giles? 

Stará matka sa však ani v prípade Minervy nevzdá nádeje na pravnúčatá a tak ako to bolo so staršími vnukmi, ani vnučka sa chomútu nakoniec nevyhne.

Autorka sa aj v pokračovaní o rodine Sharpovcov predviedla ako výborná rozprávačka príbehov. Knihe nechýba napätie, láska, humor, intrigy a tajomno - súrodenci sú opäť bližšie k vyriešeniu záhady úmrtia ich rodičov.

V tomto príbehu sa nám trochu odkrýva aj začiatok vzťahu Gabriela a Virginie, ktorý budeme čítať vo štvrtom pokračovaní série. Už teraz sa naň veľmi teším ;-)

Čo dodať na záver? Kto si obľúbil súrodencov Sharpovcov, určite sa mu bude páčiť aj táto knižočka!

Moje hodnotenie: ★★★★★

Hellions of Halstead Hall
1. The Truth About Lord Stoneville (Záhadná snúbenica)
2. A Hellion in Her Bed (S diablom v posteli)
3. How to Woo a Reluctant Lady (Pred láskou neujdeš)
4. To Wed a Wild Lord (Môj divoký lord)
5. A Lady Never Surrenders
(Múdra dáma podľahne)

6. 'Twas the Night After Christmas (Zimná romanca)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára