piatok 14. februára 2014

Jantárová lady

Z anglického originálu: Surrender (1990)

Autor:
Amanda Quick
 
Vydavateľstvo: Wist

Preklad: Eva Habánová
 

Počet strán: 326

Rok vydania: 2003



Viktória Huntingtonová je bohatá dedička. Pevne sa rozhodla nikdy sa nevydať a všetkých vypočítavých nápadníkov, ktorí sa okolo nej obšmietajú ako osy, taktne a vynaliezavo odmieta. Keď sa však na scéne objaví Lucas Colebrook, novopečený gróf zo Stonevalu, opradený rečami o jeho obrovskom majetku, Viktória netuší žiadnu hrozbu. Stonevale totiž navyše postupuje veľmi rafinovane - dobrodružne naladenej lady nastraží lákavú návnadu. Dohodnú sa, že budú spoločne podnikať exkurzy do zhýralého podsvetia nočného Londýna, kam žena z vyšších kruhov nemá prístup. Viktóriina podivná záľuba v túlaní sa po nociach má však svoju príčinu a Lucas je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby jej tajomstvo odhalil.


Hlavní hrdinovia knihy patria medzi typických u Amandy Quickovej. Ona je temperamentná, tvrdohlavá dobrodružka, on zas intelektuál, ktorý sa riadi najmä a predovšetkým rozumom a logikou. Navzájom sa hašteria, čo vyvoláva množstvo vtipných situácií. Žiaden z ich vzájomných dialógov nie je nadbytočný, každý niečo povie, poprípade posunie dej dopredu.

Dej je vyvážený a - ako je u Quickovej zvykom - obohatený o detektívnu zápletku s celkom prekvapivým rozuzlením.

Kniha sa číta príjemne, aj keď neviem prečo, jednoducho som sa občas pristihla, že sa pri jej čítaní trochu nudím :-( To je hlavný dôvod, prečo som knižke dala iba priemernú známku v hodnotení.

Avšak vy sa nenechajte znechutiť. Napokon, názor si vytvoríte vlastný. Čo by som ešte podotkla - tí, čo poznajú autorkinu tvorbu, nebudú prekvapení nejakou nečakanou zápletkou, no ani ohúrení novým zaujímavým prvkom. 

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára