pondelok 31. marca 2014

Stará láska nehrdzavie

Z anglického originálu: Not Quite a Husband (2009)

Autor:
Sherry Thomas
 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Lenka Cinková
 

Počet strán: 208

Rok vydania: 2014



Keď sa lekárka Bryony Asquithová vydala za miláčika žien Lea Marsdena, v londýnskej spoločnosti to vyvolalo veľký rozruch. Manželstvo však nevydržalo a Bryony odišla pracovať do ďalekej Indie. O tri roky za ňou nečakane prichádza Leo so správou o zlom stave jej otca a podujme sa, že ju bude sprevádzať na ceste do Anglicka. A práve vtedy sa v nich začnú prebúdzať city, o ktorých si obaja mysleli, že sa už nikdy nevrátia...


Do rúk sa mi dostala kniha od autorky, od ktorej som zatiaľ nemala možnosť niečo si prečítať. A po prečítaní titulu som ostala na vážkach. 

Od samého začiatku bola kniha nudná, príbeh akoby sa nie a nie rozbehnúť. Možno to mala na svedomí retrospektíva. Spisovateľka nám totiž postupne odhaľovala minulosť, ktorá výrazne poznačila oboch hrdinov a ich konanie. Na jednej strane si zvolila zaujímavé spracovanie, na strane druhej tým trochu odradila čitateľa - najmä pre ten zvláštny úvod. Knihe nemožno uprieť to, že zhruba od polovice začala byť čoraz pútavejšia. Čitateľ už bližšie poznal charaktery oboch hrdinov a začal s nimi prežívať úskalia i potechy. 

Autorka taktiež zvolila nezvyčajné prostredie - naše postavy sa pohybovali v ďalekej Indii a tu možno poznamenať, že autorka má túto krajinu dobre prebádanú (aj keď neviem či ju prebádala osobne alebo iba štúdiom). 

Tým, ktorí by si radi prečítali netypicky podanú romantiku v nezvyčajnom prostredí, určite knihu odporúčam. Tí, ktorí neradi experimentujú a skôr ostávajú verní klasike, nech radšej siahnu po inej - overenej - autorke ;-)

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára