piatok 15. mája 2015

Jak překvapit lorda Jacka

Z anglického originálu: Surprising Lord Jack (2013)

Autor:
Sally MacKenzie


Vydavateľstvo: Euromedia - Ikar CZ

Český preklad: Renáta Tetřevová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2014


Lord Jack Valentine, zarytý starý mládenec a najmladší syn Vojvodkyne lásky, úspešne  uniká z osídiel vydajachtivých dám i dohadzovačskej matky. Cestou do Londýna sa zoznámi s Frances Hadleyovou, ktorá v prestrojení za mladíka mieri za bratom. Ani ona nemá v úmysle hľadať životného partnera a navzdory spoločenským konvenciám plánuje osamelý život. Zásahom osudu sa však obaja stretnú v hostinci a okolnosti ich donútia stráviť noc v jednej izbe. Jack si Francesin prevlek nevšime a preto ani netuší, že spí na jednej posteli so ženou. No škandál na seba nenechá dlho čakať a zdá sa, že jediným východiskom je manželstvo.



Príbeh najmladšieho syna Vojvodkyne lásky sa od toho predchádzajúceho trochu líši. Autorka knihu okorenila humorom, avšak dej ide v pomalšom tempe a tak môže niekomu pripadať nezáživný. Napriek tomu je stále vysoko čitateľný.

Jack je muž, ktorý sa ešte necíti na vzťah a na rodinu. Má dvadsaťšesť a myslí si, že po manželke mu stačí začať sa obzerať, keď bude mať tridsať. Okrem toho, manželstvá jeho bratov nie sú šťastné, tak kam sa ponáhľať? Hoci jeho starší brat Ned, po smrti svojej prvej manželky, našiel zaľúbenie v Ellie a chystajú svadbu, čo by ho mohlo nakopnúť k pozitívnejším myšlienkam, ešte je tu najstarší Ash, ktorého manželstvo je na bode mrazu.

Láska si Jacka i tak nájde skôr, ako plánoval. A stačí k tomu náhoda. Noc s krásnou Frances :-) Noc je vo všetkej počestnosti, veď Jack si myslí, že leží vedľa mladíka a Frances ho neplánuje presvedčiť o opaku. Dokonca mu ráno ponúkne, že ho vezme so sebou do Londýna. A v domnienke, že Frances je Francis ostáva Jack ešte veľmi dlho. Povedala by som, že pridlho. To je možno kameň úrazu tejto knihy. Jack totiž minimálne stovku strán ani netuší, že Frances je žena. Až keď na to príde, začína riešiť nastávajúci problém - možný škandál. O tom, že Frances je žena mu totiž napovie jeden šľachtic, ktorý Frances spozná v inkriminovanom hostinci... a ten neplánuje držať jazyk za zubami. Obzvlášť preto, že má s Frances svoje zámery.

K romantike sa v knihe schyľuje až v poslednej tretine, čo je trochu na škodu. Taktiež je jednoduché odhaliť, kto je londýnskym vrahom neviestok, ale i žien v postavení. 

No číta sa to dobre, aspoň ja som si pri knižke fajn oddýchla.

Moje hodnotenie: ★★★

Duchess of Love Trilogy
1. Bedding Lord Ned (Jak svést lorda Neda)
2. Surprising Lord Jack (Jak překvapit lorda Jacka)
3. Loving Lord Ash (Jak milovat lorda Ashe)
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára