štvrtok 21. januára 2016

Deset polibků

Z anglického originálu: Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord (2010)

Autor:
Sarah MacLean

 
Vydavateľstvo: Euromedia - Ikar CZ


Český preklad: Jana Jašová

Počet strán: 400

Rok vydania: 2012

Na dvere lady Isabel Townsendovej klope ďalší muž, a to znamená jediné – otec ju prehral v kartách. Zase! To však nie je jej najväčšou starosťou, po náhlej otcovej smrti jej ich ostáva ešte niekoľko. Lord Nicholas St. John nemá o záujem opačného pohlavia núdzu. Populárny ženský magazín Perly a peleríny ho verejne označil za jedného z najpríťažlivejších slobodných mládencov v Londýne. A dámy začali vyhľadávať jeho spoločnosť ešte viac. Keď sa mu naskytne možnosť odísť z Londýna, neváha. Vydáva sa pátrať po priateľovej sestre. Pátranie po dievčine ho privedie až pred dvere záhadnej a krásnej lady Isabel.



Táto kniha je takou literárnou lahôdkou medzi historickými romancami. Dej románu je veľmi pestrý a hrdinovia sú obľúbenia-hodní. Štýl Sarah je chytľavý, ľahký, príjemný, nevtieravý. 

Hrdinka bola silná, rázna, odhodlaná a nebojácna. Už to ako si poradila s neželanými ženíchmi, ktorých za ňou posielal jej otec, bolo obdivuhodné. Po jeho smrti sama riadila sídlo a pomáhala ostatným dievčatám, ktoré v živote nemali veľa šťastia a ocitli sa v úzkych. Otcovo sídlo totiž premenila na Minervin dom, v ktorom našli útechu dievčiny z chudobných pomerov, ale i tých bohatých. 

Keďže jej otec bol hazardný hráč a takmer celý majetok premrhal, Isabel nemala z čoho platiť sluhov, a tak postupne sídlo opustili jeden po druhom. Na všetky práce, v čoraz viac chátrajúcom dome, ostala sama s dievčatami. Jedinou nádejou ako sa dostať k peniazom bolo predať vzácne sochy. Oslovila najväčšieho znalcu - lorda Nicholasa St. Johna. Isabel napokon nemusela ani do Londýna, Nicka nečakane stretla cestou na poštu. Nicholasa do týchto končín zaviedla stopa zmiznutej vojvodovej sestry Georginy. A pozvánku do sídla ohodnotiť vzácne sochy ochotne uvítal. Veď Georgina sa skrývala práve tam.

V knihe je veľa vtipných a iskrivých dialógov, nechýba romantika. Celkovo ide o výborné čítanie. Sarah opäť nesklamala.

Moje hodnotenie: ★★★★

Love by Numbers
1. Nine Rules to Break When Romancing a Rake (Seznam skandálních snů)
2. Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord (Deset polibků)
3. Eleven Scandals to Start to Win a Duke's Heart (
Jedenáct skandálů)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára