utorok 12. januára 2016

Jak milovat lorda Ashe

Z anglického originálu: Loving Lord Ash (2014)

Autor:
Sally MacKenzie


Vydavateľstvo: Euromedia - Ikar CZ

Český preklad: Renáta Tetřevová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2015


Lord Christopher Ashton, najstarší syn Vojvodkyne lásky, žije už osem rokov v zvláštnom manželstve, ktoré nenecháva spať nejednej londýnskej klebetnici. Smotánka špekuluje o rozvode a vydajachtivé dámy sa nevedia dočkať, až bude dedič titulu vojvodu voľný. Veď roky bežia a tridsaťročný lord Ash ešte nemá dediča. A z rovnakého dôvodu sa Ash vydáva za svojou ženou Jess, ktorá žije v odlúčení na vidieku. Podarí sa mu manželstvo zachrániť, alebo ich vzťah dospeje k definitívnemu rozchodu?


Na príbeh Asha a Jess som sa veľmi tešila už pri čítaní prvej knihy z trilógie. Zaujímalo ma, čo mohlo týchto dvoch mladých tvrdohlavcov rozdeliť na celých osem rokov. No dôvod, a celkovo podanie celej knihy bolo veľmi, veeeľmi slabé.

Dejovo kniha takmer nič neponúkla. Ide tu len o stret dvoch hrdinov po rokoch, ktorí sa dohodli, že to spolu predsa len skúsia. 

Charaktery hlavných hrdinov boli sympatické, no príliš naivné a nereálne. Predsa, muž, ktorý má tridsiatku na krku a je panic? Tomu iba málokto uverí, obzvlášť keď ide o budúceho vojvodu a -podľa opisov- šarmantného muža. A žena, panna, ktorá kreslí akty? Aaaale, Sally...
 
Román má samozrejme aj nejaké pozitíva. Výborné boli napríklad scény so psom Chundeláčkom, ktorý sa pôvodne volal ako hlavný hrdina Kit. Opäť sme sa stretli s Percym, ktorého poznáme z predchádzajúcich dvoch kníh a ktorý v tejto trojici tvorí záporáka. Opäť trochu zamotal dej... žiaľ na konci sa i on zmenil na vcelku fajn chlapíka (čo si mohla autorka skutočne odpustiť). 

Okrem toho, scény s Venušou alias Vojvodkyňou lásky boli akési nasilu vsunuté do deja, skôr mi prekážali. Ach, už som opäť pri negatívach. Čo sa dá robiť. Okrem Chundeláčka a krásnej obálky kniha nestojí za veľa.

Jednoznačne najslabšia kniha z celej série. 

Moje hodnotenie: ★★

Duchess of Love Trilogy
1. Bedding Lord Ned (Jak svést lorda Neda)
2. Surprising Lord Jack (Jak překvapit lorda Jacka)
3. Loving Lord Ash (Jak milovat lorda Ashe)
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára