štvrtok 30. marca 2017

Nestoudná hraběnka

Z anglického originálu: A Scandalous Countess (2012)

Autor: Jo Beverley

Vydavateľstvo: Baronet

Český preklad: Ludmila & Tomáš Havlíkovci

Počet strán: 432

Rok vydania: 2015


Krásna Georgia Mayburyová sa vydala ako šestnásťročná za mladého grófa Mayburyho, no už po pár rokoch ovdovela. Jej muž zahynul v sboji, ktorý v spoločnosti vyvolal obrovský škandál. Spoločnosť si myslí, že súboj vyvolala grófkina údajná nevera. Zlomená Georgia žije teraz v ústraní u rodičov. Drží smútok a verí, že klebety čoskoro utíchnu. Chcela by si nájsť nového manžela, najlepšie bohatého a s najvyšším šľachtickým titulom, aby opäť mohla žiť roztopašným životom. Krátko pred ukončením smútočného obdobia smútku spoznáva nemajetného lorda Humphreyho Dracyho, ktorý nedávno odišiel z námorníctva, pretože zdedil rodový titul a musel sa ujať schátraného panstva. Okrem toho si zo služby odniesol zranenie, ktoré mu poznačilo pravú stranu tváre. Lord Hernescroft, Georgiin otec a Dracy milujú kone a usporiadajú dostihy, v ktorej si ich obľúbené kobylky zmerajú sily. Ten, kto vyhrá, získa oba kone...



Román začína spomínanými dostihmi koní. Dracy si brúsi zuby na krásnu kobylku Fancy Free. Po tom, ako sa vrátil z námorníctva, by si chcel založiť chovnú stanicu. Týmto spôsobom by chcel zarobiť peniaze, ktoré by mohol investovať aj na úpravu chátrajúceho sídla, ktoré mu bolo zverené do starostlivosti. 

Jeho kobylka Cartagena dostihy s Fancy Free skutočne vyhrá, no lord Hernescroft ani najmenej netúži rozlúčiť sa s takým skvelým koňom. Rozhodne sa ponúknuť Darcymu niečo iné. Svoju ovdovenú dcéru Georgiu. Ach, čo sú to za ľudia, ktorí majú radšej zvery ako ľudí? Niekedy sa tomu i dá porozumieť, no zbaviť sa takýmto spôsobom vlastnej dcéry, vlastnej krvi? 

Kým sa Dracy rozhodne súhlasiť, najskôr musí zistiť /opáčiť/ či je táto ponuka pre neho dostatočne lukratívna. Odvtedy sa stáva súčasťou každého večierka, či iného soirée, ktorého súčasťou je aj krásna Georgia.

Georgia netuší, čo jej otec spravil. Dievčina má temperamentnú náturu, ktorú autorka opísala veľmi dôveryhodne. Musím priznať, že s takýmto typom hrdinky som sa ešte nestretla. Sama som nevedela, či jej mám fandiť, alebo ju mám za jej neokázalé správanie sa neznášať. V každom prípade bola vítaným osviežením celej knihy. 

Dracymu sa Georgia páčila hneď od začiatku, no mal svoj plán. Túžil po polnokrvníkovi, ktorý by mu zabezpečil kvalitného dostihového koňa. Potreboval jednoducho získať peniaze. A takýto spôsob sa mu zdal najférovejší. ...až kým sa mu Georgie nezačala dostávať poriadne pod kožu.

Myslím si, že sa autorke podarilo napísať nevšedný príbeh, vôbec nie nudný, pekne premyslený, so zaujímavými postavami. Väčšinou je to tak, že sa v knihách tohto typu stretávame s hrdinami, ktorí bývajú divokí, roztopašní, samý flirt, užívajúci si život plnými dúškami, svet gombička. A tu je to trochu inak. Tu je tou divoškou hlavná hrdinka. Avšak v jej výslní trochu zaostáva Dracy, čo ma trochu mrzelo. Nuž ale... číta sa to dobre. A to je dôležité 😉
 

Moje hodnotenie: ★★

Malloren
1. My Lady Notorious (Nespoutaná dáma)
2. Tempting Fortune (Pokušení)
3. Something Wicked (Hříšná dáma)
4. Secrets of the Night (Tajemství noci)
5. Devilish (Černý markýz)
6. Winter Fire (Falešné zásnuby)
7. A Most Unsuitable Man (Nevhodný nápadník)
8. A Lady's Secret (Tajemství dámy)
9. The Secret Wedding (Tajný sňatek)
10. The Secret Duke (Utajený vévoda)
11. An Unlikely Countess (Neurozená hraběnka)
12. A Scandalous Countess (Nestoudná hraběnka)

13. Seduction in Silk (Hedvábná smyčka)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára