utorok 25. decembra 2018

Ľúbostné hry

Z anglického originálu: Bedchamber Games (2017)

Autor:
Tracy Anne Warren

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Diana Ghaniová
 

Počet strán: 246

Rok vydania: 2018



Hoci ženy nesmú vykonávať právnické povolanie, Rosamund Carrowová sa v práve dobre vyzná, pretože celé roky pomáhala otcovi, úspešnému právnikovi Eliasovi Carrowovi. Po jeho nečakanej smrti sa prezlečie za muža, aby mohla vystupovať na súde a dotiahnuť jeho prípady do úspešného konca.
Lord Lawrence Byron je napriek svojej povesti zhýralca považovaný za vychádzajúcu hviezdu londýnskych právnických kruhov. Keď ho na súde porazí mladý právnik, rozhodne sa zistiť o svojom protivníkovi čo najviac. Poriadne ho prekvapí, keď odhalí šokujúce tajomstvo: jeho súperom bola v skutočnosti inteligentná a očarujúca mladá dáma – žena, ktorú by mal najradšej vo svojej posteli…


Och, áno, áno, áno. Takéto romance ja môžem. 

Už dávno som nečítala knihu, v ktorej sa žena prezliekla za muža a chvíľu trvalo, kým hlavnému hrdinovi docvaklo, že je to vlastne žena 😃 Aj som (skoro) zabudla, aké to vie byť vtipné, milé a romantickééééé. 

V tomto prípade sa do mužského prevleku nahodila Rosamund, aby mohla pomôcť svojmu bratovi, právnikovi, ktorý mal hendikep, že koktal. Rosamund sa odjakživa páčilo právo. Sledovala svojho otca pri práci, pomáhala mu, keď mohla a mnoho sa toho priučila. Po jeho smrti sa jej naskytla skvelá príležitosť vyskúšať si v praxi, čo sa naučila. Jej brata právo nikdy veľmi nebavilo. Okrem toho koktal, čo v súdnej sieni nepôsobilo dôveryhodne. Pomoc svojej sestry bola preto vítaná. 

Jediný strach, ktorý súrodencov sprevádzal a spájal, bolo to, aby nikto neodhalil ich "malý" podvod. Bolo by im to aj vyšlo, keby sa Rosamund v prevlečení za Rossa nezblížila s lordom Lawrencom. Mladý Byron je špičkou medzi právnikmi a zaujme ho, keď nad ním Ross zvíťazí. Aby si mladíka oťukal, pozve ho na pohárik... potom na večeru... potom na výlet... pretože niečo na tom mladíkovi je. Správa sa zvláštne a Lawrencovi nedá spávať jeho správanie. Potrebuje zistiť, čo sa mu na mladom právnikovi nezdá. 

Pravdaže, Lawrence na to príde, no keďže je džentlmen, Rosamundino tajomstvo neodhalí. No na oplátku mu i ona musí niečo sľúbiť... 

Vzájomná príťažlivosť je správnou pohnútkou pre "ľúbostné hry".

Warren nesklamala ani poslednou knihou o Byronovcoch, ktorých sme spoznali ešte v päťdielnej sérii Byrons of Braebourne, a ktorých príbehy vyvrcholili práve touto sériou.


Moje hodnotenie:


Rakes of Cavendish Square
1. The Bedding Proposal (Neslušný návrh)
2. Happily Bedded Bliss (V manželskej posteli)
3. Bedchamber Games (Ľúbostné hry)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára