piatok 21. decembra 2018

Vikomtovo tajomstvo

Originál: If the Wiscount Falls (2015)

Autor:
Sabrina Jeffries

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Denisa Ghaniová
 

Počet strán: 296

Rok vydania: 2018




Druhorodený syn vikomta Rathmoora Dominick mal pred sebou skvelú budúcnosť: prestížnu kariéru advokáta a manželstvo s dcérou bohatého baróna. No keď ho po otcovej smrti starší brat George pripraví o dedičstvo, musí sa rozlúčiť so štúdiom práva i s plánmi na svadbu s milovanou Jane Vernonovou. Aby jej nezničil povesť, presvedčí ju, že jej bol neverný a že by pre ňu nebol vhodným manželom.
O dvanásť rokov zomiera George bez potomka a Dominick sa dostáva k titulu vikomta Rathmoora i k celému panstvu. Vdova po Georgeovi Nancy však z ničoho nič zmizne a jej dôverná priateľka Jane sa v obave o jej život obráti na bývalého snúbenca s prosbou, aby sa ju pokúsil nájsť. Dominick na Jane nikdy nezabudol a chce využiť ich stretnutie na odčinenie chýb z minulosti a vzkriesenie ich starej lásky. No ktovie, či už na to nie je neskoro, veď Jane je zasnúbená s iným…



Dominicka vyhľadá jeho bývalá snúbenica. Nie pre to, aby s ním zaspomínala na staré časy, ani pre to, aby sa porozprávali o tom, čo by bolo, keby bolo... nie. Jane ho vyhľadala, pretože potrebuje jeho pomoc. A Vojvodovi muži sú v Londýne vychýrená firma. I keď, pravdou je, že dávne spomienky sa radi nechajú oživiť. 

Zbabelec. Bojíš sa, že jej to povieš, a nič sa nezmení. Že ti poďakuje za to, že si ju oslobodil. Že konečne dostaneš definitívnu odpoveď na to, čo k tebe cíti, a že tú pravdu nedokážeš zniesť. Takto aspoň môžeš ďalej veriť, že by ťa ešte mohla ľúbiť.   
 
Dominick a Jane sa mali brať. Ich láska bol ako zásah z neba. Nečakaná, rýchla, spontánna a úprimná. Žiaľ, okolnosti ich prinútili rozdeliť svoje cesty. Jane je dnes opäť zasnúbená, avšak za iného muža. Dominick je tiež slobodný. No na ženbu nemyslí, naplno ho zamestnáva práca detektíva. Keď za ním príde so svojou požiadavkou jeho dávna láska, je trochu v šoku, trochu polichotený, trochu v rozpakoch a trochu... vzrušený 😁 Nuž, city sú city a pudy sú pudy. 

Dopekla s ním, že ju pokúšal, aby k nemu niečo cítila. Nechcela cítiť nič. Nie k nemu. Nie po tom, ako si ju dvanásť rokov nevšímal.

Jane nie je Dom ľahostajný. Vždy ho milovala a nikdy nepochopila, prečo urobil to, čo urobil. Prešlo dvanásť rokov a ona zisťuje, že jej stále nie je ľahostajný. Darmo je zasnúbená s iným - a svoj vzťah berie vážne a racionálne. Nepletie doňho žiadne emócie. Lebo emócie sú na obtiaž. To už za tie roky pochopila... Napriek tomu, tým že obaja budú musieť spolu tráviť veľa spoločného času, to pôvodné, čo medzi nimi bolo, to prvotné, čo začalo klíčiť a v zárodku bolo zničené, sa začína opäť prebúdzať a hlásiť o slovo. Začína rásť a je silnejšie ako kedykoľvek predtým. Jane a Dom sa svojim citom iba ťažko ubránia...

Román ako z pera Sabriny Jeffries 😉 V príbehu zanecháva svoj typický rukopis a prináša skvelých hrdinov s úžasnými charaktermi, z ktorých cítiť ich strach, bezmocnosť, ale i nádej, vieru a lásku. A ako poznáme Sabrinice romance, v knihe nechýba bohatá zápletka, s troškou detektívky. 

Kniha je plná emócií a je úžasným vrcholom celej série o Vojvodových mužoch.  

Moje hodnotenie: ★★★

Duke's Men
1. What the Duke Desires (Vojvodova túžba) 

2. When the Rogue Returns (Stratená nevesta)
3. How the Scoundrel Seduces (Zvedený záletník)
4. If the Viscount Falls
(Vikomtovo tajomstvo) 
 
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára