nedeľa 29. apríla 2012

Bozk čiernej vdovy

Z anglického originálu: The Widow´s Kiss (2000)

Autor:
Jane Feather

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 312

Rok vydania: 2002


Guinevere Malloryová je vdova. Má len 28 rokov a už pochovala štyroch manželov. Dobre vie, že sa pohybuje na ostrí noža, no nikdy by nepredpokladala, že najväčšie nebezpečenstvo príde v podobe muža s najbelasejšími očami, aké kedy videla. Zoči-voči nemenšiemu prekvapeniu sa ocitne aj lord Hugh z Beaucaire poverený kráľom Henrichom VIII. vyšetriť podozrivé úmrtia. Uhrančivému čaru pôvabnej vdovy sa nemôže ubrániť ani ostrieľaný bojovník a skúsený znalec žien, i keď pochybnosti hlodajúce v duši logicky uvažujúceho človeka pretrvávajú.


Ťažko je milovať niekoho, o koho nevine nie ste dostatočne presvedčený. A Hughovi vôbec nezazlievam, keď raz veril, inokedy neveril Guinevere, že (ne)zabila svojho ostatného manžela Stephena. Veľmi krásne a detailne opísané pocity hlavných hrdinov (som veľmi milo prekvapená, že Jane vie takto písať, lebo ju nemám zaradenú ani v prvej desiatke najobľúbenejších spisovateliek historických romancí... no tuším to po tomto diele budem musieť prehodnotiť :-)).

Bolo to niečo celkom iné, než na čo som zvyknutá. 

Tému si zvolila spisovateľka veľmi zaujímavú (už z obsahu som dumala, či to bude niečo v podobnom duchu ako Hauptmannovej Len mŕtvy muž je dobrý muž :-) ibaže zasadené do 16. storočia) a musím uznať, že ju zvládla elegantne. 

Určite po knihe ešte niekedy siahnem a znova prečítam; raz ju dúfam budem mať aj vo svojej knižnici.


Moje hodnotenie: ★★★★★

Kiss series
1. The Widow's Kiss (Bozk čiernej vdovy)
2. To Kiss a Spy (Bozk)
3. Kissed by Shadows (Tajomstvá lásky)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára