streda 25. apríla 2012

Diablova nevesta

Z anglického originálu: The Devil´s Bride (1997)

Autor:
Penelope Stratton

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Jana Melcerová

Počet strán: 184

Rok vydania: 1998


Ruperta Glennistera predchádzajú čudesné chýry, z ktorých naskakujú dámam na chrbte zimomriavky. Mladá a neskúsená Calvina Bracewellová je šokovaná vlastnou pochabosťou - z jedného dňa na druhý sa stáva nevestou človeka, o ktorom sa hovorí, že je v spolku s diablom! Čoskoro zistí, aké to je nebezpečné a zároveň krásne.


Calvina hlavne žije ako slúžka v dome svojho zosnulého otca, ktorého nahradil jeho poručník Hugh. Ten sa vydáva za znalca božej problematiky a tvári sa ako vikár, hoci ním vôbec nie je. Calvinu trestá celá jeho podarená família, na čele s jeho matkou Sarah až po ich "vydarenú" dcéru. Jej život možno prirovnať k Popoluške...

Napriek všetkému Calvina uteká z domu, keď sa dozvedá, že jej najmilovanejší sa chystá oženiť. Nohy ju zavedú k domu Ruperta - prezývaného Diabol. Ten jej ponúkne riešenie - zoberú sa a tak bude postarané o ňu a zároveň on sa bude môcť opäť pretŕčať v spoločnosti, z ktorej ho za jeho správanie "deportovali".

Nuž, keby nebolo tých Hughových "výlevov", aj by som to možno hodnotila vyššou známkou. Prišlo mi neuveriteľné aj to, ako Rupert Hugha plieska po holej kvôli perlovej brošni. Hm... čo si ešte tí pisári nevymyslia. Skoro ani keby som čítala rozprávku - kde sa tiež dobro a zlo nafukuje do väčších rozmerov, aby ho bolo ľahké rozlíšiť.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára