streda 11. apríla 2012

Nachová dáma

Z anglického originálu: Scarlet Lady (1997)

Autor: Marlene Suson

Vydavateľstvo: Oldag

Český preklad: Petra Pivovarová

Počet strán: 280

Rok vydania: 2003

Dej sa odohráva v Londýne, v roku 1833. Georgina Penfordová má vyhranené názory na to, aké miesto by mali zastávať ženy v spoločnosti a tiež sa venuje na tú dobu pre dámu neobvyklej činnosti - archeológii. Justin Ravenstone, sklamaný v láske a manželstve, má problémy so svojou nevlastnou sestrou Melaniou, ktorá utečie z dievčenskej internátnej školy. Kvôli tomu sa rázny Justin stretne s Georginou a spoznáva v nej radikálku, no i neobyčajne krásnu a inteligentnú ženu. Justin postupne mení svoj sľub, že sa nikdy nezamiluje, pomáha Gine v jej archeologických výzkumoch a dovolí svojej sestre, aby zmysluplne študovala. Je len otázkou času, kedy sa jeden druhému vrhnú do náručia...


"Už chápu, proč je ta ženská ještě stále slečna." sú prvé Justinove slová patriace Gine, ktorú neskôr častuje ďalšími neokrôchanými výrazmi typu: semetrika, xantipa atď. Ale to len dovtedy, kým ju nespozná osobne. Potom sa mu už ten fakt taký pochopiteľný nezdá :-)

Gina je totiž veľmi očarujúca a navyše inteligentná a Justin má čo robiť, aby sa udržal na uzde a nezamotal sa do osídiel lásky (v ktorú mimochodom už neverí - veď po tých skúsenostiach, čo má, sa mu ani nemožno čudovať).

Po mnohých nedorozumeniach ako - v jej podani: kto je ten tmavý fešák?, alebo - v jeho podaní: aká krásna kurtizána, hneď ju musím mať! A po niekoľkonásobnom odmietnutí ponuky sobáša si tieto dve hrdličky nakoniec nájdu k sebe cestu.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára