streda 11. apríla 2012

Diabol, čo ju skrotil

Z anglického originálu: The Devil Who Tamed Her (2007)

Autor: Johanna Lindsey

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Nora Hrušková

Počet strán: 256

Rok vydania: 2008

Ofélia Reidová bola najžiaducejšou a zároveň najnenávidenejšou ženou Anglicka. Niet divu - celý život robila všetko pre to, aby dosiahla oboje. Preto jej nerobí problém dať košom markízovi Duncanovi MacTavishovi tesne pred svadbou.
Rafael Locke, vikomt z Lynnfieldu, zanietený starý mládenec, sa staví so svojim priateľom Duncanom, že Oféliu skrotí. Lebo podľa jeho mienky - každý človek sa dá zmeniť. Stačí len trochu chcieť, mať správnu motiváciu a dobrý dôvod.


Ofélia je necitlivá, nedbanlivá, sebecká. K iným sa správa tak, ako sa oni, aspoň podľa nej, správajú k nej. Pravdaže, Feli sa s týmito vlastnosťami nenarodila, iba ich postupom času nadobudla. A vtedy prichádza na scénu Rafe, ktorý sa rozhodne urobiť tomu koniec. Odhodlá sa (aj vďaka stávke, ktorú mimochodom navrhne sám) skrotiť dračicu a urobiť z nej najúžasnejšiu, najlepšiu, najbystrejšiu, najvtipnejšiu, najkrajšiu a najvášnivejšiu ženu, čo mu kedy skrížila cestu. Pri tej strasti/slasti-plnej ceste sa do nej zaľúbi. Vie, že život s ňou bude buď peklo, alebo samo nebo... ;-)

Už zo samotného názvu sa dá vycítiť, o čom bude príbeh. Takže, kto má rád shakespeareovský štýl a là Skrotenie zlej ženy, určite sa mu bude páčiť aj Lindseyovej verzia.

Moje hodnotenie: ★★

Reid Family
1. The Heir (Markízov dedič)
2. The Devil Who Tamed Her (Diabol, čo ju skrotil)
3. A Rogue of My Own (Môj milý darebák)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára