streda 11. apríla 2012

Večná láska

Z anglického originálu: Everlasting (2007)

Autor: Kathleen E. Woodiwiss

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 264

Rok vydania: 2008


Dej sa odohráva v Anglicku, v roku 1135. Abriella, lady z Harringtonu, dcéra nebohého saského hrdinu križiackych výprav a nevlastná dcéra normanského rytiera, ktorý získal veľkú vážnosť svojou statočnosťou v bojoch vo Svätej zemi, sa so svojou rodinou dostavila na dvor kráľa Henricha, ktorý sa mal bojovníkom odvďačiť honosným titulom a pozemkami s tým súvisiacimi. Po tom ako jej otčimovi odmietnu udeliť titul, Abrielle sa ocitá v nemilosti. Všetci doterajší nápadníci, ktorí sa okolo nej motali kvôli vidine majetku sa stiahli a ostal iba jediný - Desmond de Marlé, muž s pochmúrnou povesťou. Hroziaca chudoba ju však prinúti vziať si ho za muža. Toto všetko z úzadia pozoruje Havran Seabern, urastený Škót s modrými očami a havraními vlasmi. Po prvom tanci na kráľovskom bankete vie, že našiel svoju vyvolenú a keďže ani Abrielline city voči nemu nie sú ľahostajné, rozhodne sa ju získať pre seba.


Posledná kniha tejto autorky sa k nám dostala už aj v slovenčine :-)

Abrielle si na kráľovskom bankete všimne, že ju neustále prepaľuje očami vysoký, statný mladík. Vie o ňom, že sa volá Havran Seabern, je kráľovský emisár a to najdôležitejšie: je Škót. Rozhodne sa ho ignorovať, ale myseľ mieni, telo mení... 

Keď ju vyzve do tanca, od vzrušenia zatajuje dych a podlamujú sa jej kolená. Také niečo ešte pri žiadnom mužovi nepocítila. Medzi hlavnými hrdinami to neuveriteľne iskrí, ale kým to prepukne naplno, prejdú ešte dlhú cestu. Abrielle je nútená (pod hrozbou chudoby jej malej rodiny) vydať sa za Desmonda, jediného nápadníka, ktorý jej ostal po tom, ako kráľ odmietol udeliť titul jej otčimovi, pre "údajný" nedostatok peňazí v kráľovských pokladniciach. 

Desmond je ale tučné chlipné prasa, navyše podozrivé z vraždy svojho brata. To však nemení nič na tom, že ako majetný muž sa môže uchádzať o nevestu bez vena. Abrielle je ochotná pre svoju rodinu urobiť čokoľvek. A keďže vidí, že všetci muži prahli viac po jej majetku ako po nej samej, rozhodne sa vziať si Desmonda. 

Udalosti sa zvrtnú, z Abrielle sa stane bohatá vdova, ktorá opäť nemá núdzu o nápadníkov. Aj keď vie, že sa musí znovu vydať, chce si dobre premyslieť, komu dá svoju ruku. Na scénu nastupuje príťažlivý Havran a jeho úlohou je presvedčiť Abrielle o svojej úprimnej láske. Dokáže jej, že neprahne po jej majetku, ale po jej srdci?

Moje hodnotenie: ★★★ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára