piatok 30. augusta 2013

Zkrocení šarmantního rebela

Z anglického originálu: The Care and Taming of a Rouge (2009)

Autor:
Suzanne Enoch
 
Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Marie Čermáková-Frydrychová
 

Počet strán: 296

Rok vydania: 2013



Bennett Wolfe, známy rebel a dobrodruh, sa k veľkému údivu vznešenej spoločnosti, po rokoch vracia z ciest. Londýnska smotánka ho považovala za mŕtveho, takže jeho príchod spôsobil obrovskú senzáciu. Záujem oňho javia všetci, najmä však nezadané mladé dámy. Bennett má však oči iba pre záhadnú Phillipu Eddisonovú. Phillipa radšej číta ako flirtuje, no nečakane sa ocitá na okraji škandálu, obzvlášť keď v Bennettovej prítomnosti zabúda na pravidlá a podlieha pokušeniu...  


Bennett nie je typickým hrdinom, ktorých poznáme z historických romancí. Nie je ani zvodca, ani záletník. V žilách mu skôr koluje krv dobrodruha a cestovateľa. Hoci nehľadí na spoločenské pravidlá, etiketa mu je cudzia, a niekedy sa správa ako barbar, pri zoznámení sa s Phillipou sa to všetko mení. Flip ho očarí už na prvý pohľad, ba čo viac, mladá dievčina očarí aj jeho opičku Kero, ktorú si so sebou priviezol z Konga.

Trochu neohrabaným spôsobom sa jej začne dvoriť. Phillipa obdivuje Bennetta pre jeho cestopisy, ktoré už čítala viac ako päťkrát a keďže nie je ženou, za ktorou sa muži obzerajú, neverí ani tomu, že by Bennetta zaujala. O tom, že je tomu naozaj tak ju Bennett usilovne presviedča - ako inak zvádzaním :-)

Kniha rozoberá neošúchanú tému, čím je výnimočná. Zároveň nemá hrdinov, ktorí sú najsamkrajší v celej londýnskej spoločnosti (vďaka pani Enoch za to!). Okrem toho, že je romantická, aj vtipná (možno práve vďaka opičke), ponúka nevšedný príbeh, v ktorom hlavná hrdinka pomáha hlavnému hrdinovi zachrániť si tvár i česť nielen pred smotánkou, ale hlavne pred Africkým združením, čo spočíva zhruba v tom - získať Bennettove denníky z rúk Davida Langlyho. Ten mu ich totiž ukradol, trochu poprepisoval a vydal pod svojim menom hneď po tom, ako vyhlásil Wolfa za mŕtveho.

Ak máte po krk iba sladkých románikov, potom siahnite po tejto knihe. Nie je iba sladká, ale i dobrodružná ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Adventurers' Club
1. The Care and Taming of a Rogue (Zkrocení šarmantního rebela)
2. A Lady's Guide to Improper Behavior (
Průvodce dámy nepřístojným chováním)
3. Rules of an Engagement
(Pravidla důvěrných vztahů)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára