nedeľa 20. októbra 2013

Dohadzovačka

Z anglického originálu: The Matchmaker (2001)

Autor:
Rexanne Becnel

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Silvia Slaničková


Počet strán: 264


Rok vydania: 2012



Olivia Byrdová, krásna a duchaplná dievčina, si od svojho vstupu do spoločnosti zapisuje poznámky o každom slobodnom mužovi, s ktorým kedy pila čaj alebo krúžila po tanečnom parkete. Jej záznamy už pomohli niekoľkým priateľkám zakotviť v manželskom prístave, no zatiaľ nenašla nikoho, kto by sa k nej aspoň trochu hodil. Keď jej však cestu skríži lord Neville Hawke, odrazu všetci muži v jej denníku vyzerajú v porovnaní s ním priam dokonalí. Hawke je totiž svetácky bonviván a zvodca, jeden z tých mužov, voči ktorým by dobre vychovaná mladá dáma mala byť dokonale imúnna.


Čítať túto knihu bol pre mňa neskutočne príjemný zážitok. Jednoducho fantázia. Autorkin nápad so zápisníčkom dával už dopredu tušiť výbornú zápletku. A bolo to tak!

Rexanne si síce zvolila hrdinu s nie veľmi dobrými vlastnosťami - predsa len je to pijan a trpí už dlhoročne nočnými morami, pretože v sebe skrýva tajomstvo z minulosti - jeho charakter a povaha to našťastie vyvažujú. Olivia je pre zmenu milá, tvrdohlavá, jednoducho dobre vychovaná dáma. Vie, čo v živote chce a hľadá svojho vysnívaného muža. Čo jej kvitujem je - ako dlho dokázala odolávať Nevillovým zvodom.

Kniha je písaná pútavo, nemá miesta, ktoré by čitateľa nudili. Má v sebe všetky dôležité atribúty úsešnej knihy - romantiku, humor, intrigy i tajomstvo. 

Čo som si užívala najviac bol slovný ping-pong medzi hlavnými hrdinami. Náramne som sa bavila. Preto, ak sa vám naskytne príležitosť, určite si knihu prečítajte.

Moje hodnotenie: ★★

Maker
1. The Matchmaker (Dohadzovačka; Dobře vychovaná dáma)
2. The Troublemaker (Pomsta je sladká; Nezkrotná dáma)
3. The Bridemaker (Milenka na jednu noc; Svůdna dáma)
4. The Heartbreaker (Naučím ťa milovať; Nepřístupná dáma)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára