štvrtok 6. augusta 2015

Jedna noc hriechu

Z anglického originálu: One Night of Sin (2005)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Marína Gálisová
 

Počet strán: 328

Rok vydania: 2015



Lord Alexander Knight, najpríťažlivejší zvodca v Londýne, má množstvo obdivovateliek a vďaka svojmu šarmu a charizme môže mať ktorúkoľvek ženu, čo sa mu zapáči. Jeho bezstarostný život sa však skončí vo chvíli, keď mu cestu skríži krásna a odvážna Rebecca Wardová. Becky je na úteku pred kniežaťom Michailom Kurkovom, pretože sa jej podarilo odhaliť jeho desivé tajomstvo. Uprostred hroziaceho nebezpečenstva Alec s Becky cítia, ako rastie ich vzájomná príťažlivosť...  



Hneď na úvod musím napísať, že spisovateľka v tejto knihe dokazuje, že s perom v ruke sa už narodila. Ponúka čitateľovi dejovo bohatú romantiku, v ktorej nechýba láska, súboje ani hazard.

Hlavný hrdina Alec pre čitateľa, ktorý má od Gaelen čo-to prečítané, nie je neznámou postavou. Mihol sa aj v predchádzajúcej časti série (Diabol sa žení), aby trochu zamotal dej žiadosťou o ruku vtedajšej hlavnej hrdinky Lizzie. Tentoraz prišlo i na neho a zistil, čo znamená - nazvem to tak klišéovito - zaľúbiť sa až po uši. 

Hlavný hrdina je zhýralý, za sebou má nie veľmi chvályhodnú minulosť a pri Becky si to aj sám uvedomí. Hazardné hry, prostitútky, úžerníci - s tým všetkým sa za svoj mladícky život potýkal. Nie je na to vôbec hrdý a aj vo vzťahu s Becky mu to spôsobí problémy. Našťastie je Becky (aj na svoj nízky vek) rozumná žena a nenechá sa ovplyvniť intrigami, ktoré zosnuje Alecova bývalá milenka. A to je jeho šťastie. Keby bola Becky menej inteligentná, dávno by ho opustila, obzvlášť, keď jej Alec svojou málovravnosťou nechcel všetko objasniť a hájiť sa.

Všimla som si, že príbehy od Gaelen majú vždy dobré a zlé postavy. Tou zlou je v tomto prípade Rus Kurkov, Beckyn poručník. Vďaka nemu, reps. na úteku pred ním sa Becky spoznáva s Alecom, mužom, ktorý sa neskôr stáva jej ochrancom, hrdinom a životnou láskou :-)

Kniha je nielen romantická, ale i napínavá. Čitateľ môže sledovať rodiacu sa lásku medzi hlavnými postavami, taktiež ich únik pred Kurkovom a jeho bandou kozákov. Príbeh je bohatý na dej a drží čitateľa pevne uväzneného v kresle až kým nedočíta.

Kto má rád klasickú historickú romantiku, ten by toto dielo určite nemal prehliadnuť. Gaelen vie, čo má čitateľ rád a ako mu to má dávkovať ;-)

Moje hodnotenie: ★★★  

Knight Miscellany
1. The Duke (Zlatovláska)
2. Lord of Fire (Anjel môj)
3. Lord of Ice (Snehulienka)
4. Lady of Desire (Drahá sestrička)
5. Devil Takes a Bride (Diabol sa žení)
6. One Night of Sin (Jedna noc hriechu)
7. His Wicked Kiss (Hriešny bozk)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára