streda 9. novembra 2016

Hriešna túžba

Z anglického originálu: Her Only Desire (2007)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Barbora Andrezálová
 

Počet strán: 320

Rok vydania: 2016



Georgiana Knightová je nekonvenčná mladá dáma, ktorá celý svoj doterajší život prežila v ďalekej Indii. Je pevne rozhodnutá vydať sa iba za muža, ktorý ju bude pokladať za rovnocennú. Všetko sa však zmení, keď sa za búrlivých okolností zoznámi s diplomatom Ianom Prescottom, markízom z Griffithu, ktorý prišiel do Indie s dôležitým poslaním zabrániť vojne. Tento tajomný muž Georgianu od prvej chvíle neodolateľne priťahuje. A hoci Iana zvodná krásavica fascinuje, rozum mu velí nepodľahnúť jej čaru. Keď sa Georgiana zapletie do jeho nebezpečnej misie, markíz sa postará, aby sa bezpečne dostala do Anglicka. V neznámom svete aristokratického Londýna sa Ian stáva jej radcom, dôverníkom a napokon i zvodcom... 



Foley prináša nový príbeh klanu Knightovcov, i keď z trochu inej vetvy, než ako sme mohli čítať v sérii Knight Miscellany. Dá sa povedať, že istým spôsobom nadväzuje na spomínanú sériu, čoho dôkazom je, že v knihe spomína hrdinov, ktorých príbehy sme mohli čítať (za všetkých spomeniem aspoň Jacka). 

Hneď na úvod poviem, že ma nesmierne zaujalo, na akom mieste sa dej odohrával. V Indii. Práve tam totiž vyrastala a žije hlavná hrdinka tohto románu Georgiana spolu so svojimi dvomi bratmi Derekom a Gabrielom (ktorí zažijú svoje vlastné love story v ďalších častiach série ;-) ). Georgie je mladá, dravá, odvážna hrdinka. Nemá strach pred ničím a hoci žije v Indii od malička, ich zvyky a zákony jej akosi stále nie a nie vojsť pod kožu. Vďaka čomu sa nejeden raz ocitne v nebezpečenstve.

Autorka veľmi pútavo zakomponovala do knihy práve zvyky a obyčaje tejto vzdialenej krajiny. Dej tak obohatila o zaujímavé fakty. 

Georgie sa práve vrhá do ďalšieho problému: chce zachrániť kamarátku pred smrťou. Ktohovie či by celú akciu doviedla do zdarného konca nebyť markíza, ktorý sa do toho zamiešal. 

Ian Prescott je diplomat, ktorý prišiel do Indie s jediným zámerom - podpísať mierovú dohodu. Nečakal, že popri svojej práci bude zachraňovať jednu divožienku; tobôž, že sa do nej zamiluje. No stane sa. Muž, ktorý už v láske sklamaný bol, ani nedúfa, že niečo také by sa mu mohlo prihodiť. Georgie ho však očarí - svojou nevinnosťou, spontánnosťou, impulzívnosťou, bojovnosťou i rozhodnosťou. 

Ich láska je však skúšaná. Ako v Indii, tak i v Anglicku. Po nečakanom incidente bude musieť Georgie (i jej bratia) odísť do Anglicka a podľa všetkého tam i nadobro ostať. Ona si však poradí, veď je predsa hrdá Knightovka. A s Ianovou pomocou všetko hravo zvládne ;-)

Foley napísala ďalšiu pútavú romancu, v ktorej nechýba dobrodružstvo, intrigy, násilie, v rovnakej miere romantika, vášeň a láska. A ako je u nej zvykom, nenapísala len plochý príbeh, v ktorom sa dvaja mladí, krásni ľudia stretnú a zamilujú, ale obohatila ho o množstvo väčších i menších zápletiek. Dodala mu tak tú správnu šťavu, ktorú si fanúšikovia jej tvorby radi vypijú na jeden dúšok.

Moje hodnotenie: ★★

Spice Trilogy
1. Her Only Desire (Hriešna túžba)

2. Her Secret Fantasy (Hriešne fantázie)
3. Her Every Pleasure (Hriešne potešenie, vyjde v októbri 2017)

1 komentár: