streda 25. apríla 2012

Nástrahy lásky

Z anglického originálu: Dangerous to Love (1994)

Autor:
Elizabeth Thornton

Vydavateľstvo: WIST

Preklad: Tomasz Trancygier

Počet strán: 316

Rok vydania: 2002


Serena Wardová, mladá šľachtičná hrá úlohu pochybnej ženy len z odhodlania pomáhať prívržencom Jakuba II. Stuarta. Jej prestrojenie i herecké schopnosti sú natoľko presvedčivé, že jej identitu neodhalí ani skúsený zvodca žien a hazardný hráč Julian Raynor, ktorý navyše stojí politicky na opačnej strane barikády. V strachu pred odhalením Serena chtiac-nechtiac obetuje aj to najcennejšie, čo má - svoju nevinnosť. Keď ju Julian napokon donúti priznať svoje pravé meno, je viac než šokovaný. Poznanie, že sa ocitol v osídlách dcéry svojho úhlavného nepriateľa, ho núti s o to väčšou naliehavosťou snovať pomstu. A hoci Serena o tomto jeho úmysle nič netuší, je už pevne rozhodnutá zabudnúť na noc, ktorú strávila v náručí vášnivého čiernovlasého muža.


Pútavo napísaný historický román, v ktorom sa nečakane spoja osudy Sereny a Juliana. Ona tvrdohlavá, nebojácna, vášnivá; on divoký, živočíšny, silný. Hrdinovia medzi sebou neustále bojujú, učia sa postupne jeden druhému veriť, aj keď pri všetkom tom, čo zažijú je to sakramentsky ťažké... to uznávam aj ja sama :-)

Zakaždým, keď sa ocitnú spolu a vy si myslíte, áno, chystá sa šťastný koniec, kde žili spolu šťastne až do smrti, zistíte, že ste prečítali iba sto strán a rozmýšľate, čo bude na zvyšných dvesto? Hrkútanie si dvoch holubičiek? Omyl! Práve vtedy hrdinov udalosti rozdelia a zase prejde niekoľko desiatok strán kým sa spolu stretnú a opäť si budú hrkútať - no iba dovtedy, kým ich opäť nejaká nečakaná udalosť nerozdelí... ufff, majú to ťažké. No nakoniec predsa skončia spolu. Či? ;-)

Moje hodnotenie:

Dangerous
1. Dangerous to Love (Nástrahy lásky)
2. Dangerous to Kiss (Nástrahy bozkov)
3. Dangerous to Hold (Žena dvoch tvárí)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára