nedeľa 1. decembra 2013

Pletichy krásneho vévody

Z anglického originálu: The Wicked Ways of a Duke (2007)

Autor:
Laura Lee Guhrke
 
Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Kwěta Palovská
 

Počet strán: 248

Rok vydania: 2013



Prudence Bosworthová žila dlhé roky zo skromného platu krajčírky a z romantických predstáv o láske, ktorá ju snáď jedného dňa postretne. Dočká sa však niečoho iného - obrovského dedičstva po otcovi, ktorého nikdy nevidela. Jedinou podmienkou pre získanie peňazí je, že sa musí vydať. V tom Prudence nevidí problém - po tom, ako spoznala Rhysa de Wintera, vojvodu z St. Cyres o svojom vyvolenom nemá pochybnosti. Rhys, ktorý schováva svoj cynizmus za maskou neodolateľného úsmevu, sa topí v dlhoch. Svoj problém chce vyriešiť sobášom s bohatou dedičkou - a prečo by ňou nemohla byť práve naivná krajčírka?



Každé klamstvo sa jedného dňa prezradí a je iba otázkou času či to bude hneď, o mesiac alebo o rok. Rovnako je to i s Rhysovou lžou. Keď totiž Prudence zistí, že Rhys si ju chce vziať iba pre peniaze, jej život sa rozpadáva na tisíce kúskov. Našťastie, aj keď je beznádejne zamilovaná, zachová si chladnú hlavu a zruší zasnúbenie. V tomto momente začína čitateľ dúfať, že hlavný hrdina sa spamätá a uvedomí si, že hrdinku vlastne beznádejne miluje.A viete čo? Dočká sa! :-)

Rhys si uvedomí, že nie peniaze sú na svete všetkým... ale láska (cha, mocná to čarodejka!).

Dielo je napísané svižne, odvíja sa v dynamickom tempe a hoci sa zdá neuveriteľné, aby mladé dievča získalo/zdedilo "balík" peňazí a nemalo určeného poručníka alebo aspoň správcu - najmä v danej dobe! -, dá sa na ten moment celkom ľahko zabudnúť a knižočku si vychutnať ;-)
 
Nedá mi poznamenať, že spisovateľka si zatiaľ drží svoju latku hore, ako to bolo pri jej prvom diele, čomu som veľmi rada. Verím, že v tomto tempe bude pokračovať.

Moje hodnotenie: ★★

Girl-bachelor
1. And Then He Kissed Her (...a pak ji políbil)
2. The Wicked Ways of a Duke (Pletichy krásneho vévody)
3. Secret Desires of a Gentleman (Gentlemanovy tajné touhy)
4. With Seduction in Mind (Svádění jako lék)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára