piatok 30. októbra 2015

Ukradený polibek

Z anglického originálu: After the Kiss (2008)

Autor:
Suzanne Enoch
 
Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Eva Fuková
 

Počet strán: 256

Rok vydania: 2011



Sullivan Waring túži iba po dvoch veciach: získať naspäť svoje právoplatné dedičstvo a pomstiť sa mužovi, ktorý ho o to dedičstvo pripravil. Cez deň je váženým chovateľom koní, v noci sa vkráda do honosných domov londýnskej smotánky a odnáša si obrazy, ktoré namaľovala jeho matka. Všetko prebieha bez problémov, kým ho neprichytí lady Isabela Chalseyová. Sullivan ešte netuší, že táto krádež sa mu stane osudnou...



Suzanne vie zaujať témou i jej prevedením. Len máloktorá autorka dokáže vytvoriť/vyskladať príbeh, ktorý pred ňou ešte nikto nenapísal. A tento je rozhodne jedným z nich. Ukradený bozk nám ponúka príbeh zakázanej lásky koniara a miláčika spoločnosti.

Sullivan je chovateľom koní, vo svojej brandži vážený a uznávaný. Je tiež nemanželským a neuznaným synom, ba čo viac, je aj zlodejom! Avšak z príbytkov aristokratov si berie čo je jeho. Kým bol vo vojne, jeho otec, markíz Dunston mu zabavil dedičstvo po matke. Dedičstvo tvorili obrazy, ktoré namaľovala. Sullivan sa rozhodol ich získať späť, a to svojským spôsobom. 

Darí sa mu, kým ho jednej noci nepristihne pri čine Isabela. Všetko by bolo v poriadku, keby Sully z miesta činu okamžite ušiel. No on nie. Okrem obrazov ukradne mladej lady bozk. Isabela to nenechá len tak. Počas bozku si zachová duchaprítomnosť - zlodejovi zhodí masku, vďaka čomu zahliadne jeho tvár.   

Keď ho na druhý deň stretáva v Tattersall´s, je rozhodnutá využiť to vo svoj prospech. S kúpou koňa si kúpi aj jeho služby. Sully jej pomôže prekonať nielen fóbiu z koní, ale ju i zasvätiť do vecí lásky :-)

Sully je hrdina, ktorého si hneď obľúbite. Hrdina, do ktorého sa samé zamilujete. Je trpezlivý, talentovaný, muž so srdcom na pravom mieste. Naproti tomu Isabela je panovačná a trochu rozmaznaná. Jedným slovom: pyšná princezná. Napriek tomu im to obom dobre ladí. Cítiť medzi nimi príťažlivosť.

Sama som bola zvedavá ako Suzanne príbeh ukončí, predsa len predsudky danej doby nepriali nerovným zväzkom. Prezradím len, že to zvládla na jednotku.

Kniha je romantická, nie presladená. Príjemne sa číta... nakoniec ako každá Enochovie kniha ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Notorious Gentlemen
1. After the Kiss (Ukradený polibek)
2. Before the Scandal (Šance na lásku)
3. Always a Scoundrel (Šlechetný darebák)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára