štvrtok 19. októbra 2017

Hriešne pokušenie

Z anglického originálu: Her Every Pleasure (2008)

Autor:
Gaelen Foley

 
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ


Preklad: Barbora Andrezálová
 

Počet strán: 312

Rok vydania: 2017



Princezná Sophia z Kavrosu bola iba dieťa, keď si Napoleon podrobil ostrovný raj, ktorému vládol jej otec. Po dosiahnutí plnoletosti je pevne rozhodnutá uplatniť si nárok na kavroský trón. Keď jej sprievod prepadnú nepriatelia, Sophii sa podarí ujsť a ukryť sa na neďalekom statku. Jeho majiteľom nie je nik iný ako major Gabriel Knight, ktorého celkom zmenilo blízke stretnutie so smrťou. Gabriel Knight, dedič obrovského majetku a elitný vojak, sa vzdal všetkého bohatstva a odišiel z armády. Sophiu tajomný hĺbavý muž fascinuje a ani on jej napriek úprimnej snahe nedokáže odolať. Exotická kráska ho tak pomaly vracia do sveta živých. Keď však vyjde najavo Sophiin kráľovský pôvod, Gabriel si uvedomí, že sa musí opäť chopiť zbrane a za každú cenu ochrániť svoju princeznú…

Gaelen Foley je meno, ktoré slovenským čitateľkám historických romancí niečo hovorí. Je obľúbená pre košatosť svojich príbehov, krásnych a svojráznych hrdinov, silné hrdinky a napínavých dejových zvratov. Tretí príbeh v sérii Spice Trilogy nie je výnimkou a romantické dušičky si pri ňom určite prídu na svoje.

Hlavnou hrdinkou príbehu je princezná Sophia. Celú jej rodinu už vyvraždili a ostala sama ako prst, iba so svojou dvornou dámou (ktorú zároveň považuje za svoju priateľku) a hŕstkou osobných strážcov a vojakov. Chce sa vrátiť na grécky ostrov Kavros, ktorého sa má stať kráľovnou. Po ceste však na ňu číha nebezpečenstvo. Ich koč prepadnú zabijaci a Sophia len tak-tak unikne.

Podľa inštrukcií a pravidiel, ktoré sú zákonom dané, sa ocitne na neznámom pozemku. Uchýli sa, v blízkosti sídla, do slamníka. Prezlečie si honosné šaty, ukryje šperky a vydáva sa za obyčajné chudobné dievča. Takto ju nájde Gabriel.

Gabriel žije mimo civilizovaný svet. Po tom, ako o chlp unikol smrti, sa na svoj život pozerá trochu inak. Zažil si svoje a nech si kto chce, čo chce hovorí, on vie svoje. O tomto živote i tom druhom - neznámom, skrytom. Svoje boliestky si hojí osamote. Spoločníčku mu robí iba jeho gazdiná, žena, korá sa mu stará o stravu a o poriadok v dome.

Stretnutie so Sophiou - najkrajšou ženou, akú kedy v živote videl - mu obráti život hore nohami. Nečakané prekvapenie v podobe krásnej divožienky mu rozbúcha srdce, zrýchli tep, ale najmä (čo sa čo budeme okolkovať) naplní semeníky 😆 Myslí si, že mu ju poslal jeho brat Derek, aby vrátil jeho život do starých koľají. (A Sophia, aby ostala v utajení, ho nevyvedie z omylu.) 

Sophia je Gabrielom rovnako očarená. Je to prvý muž, ktorý ju zaujal až tak, že je odhodlaná podľahnúť jeho šarmu a obetovať mu svoj panenský stav. Vďaka rozumu a okolnostiam (rozhodne viac vďaka okolnostiam) sa tak ale nestane.

Po tom ako Sophia ujde z panstva, pretože ju nájdu jej verní bojovníci, ostane Gabriel zúfalý. Mladá dievčina sa mu nesmierne páčila. Chcel s ňou stráviť ešte nejaký čas, ale ona naraz zmizla. Bez slov, bez pozdravu. Rozhodnutý nájsť ju za každú cenu vyrazí za svojim bratom Derekom. Aké je Gabrielove prekvapenie, keď zistí, že Derek mu žiadnu ženu neposlal? Bez štipky nádeje sa Gabriel rozhodne prijať Derekovu výzvu a odíde do Londýna. Dostane totiž odkaz, že ho potrebujú ako osobného strážcu pre kavroskú princeznú. Aké je jeho prekvapenie, keď v meste stretáva svoju krásnu "cigánočku"?

Cesty hrdinov sa teda opätovne prepletú a tak skoro sa už nerozpletú.

Kniha prináša čitateľovi príjemné ukončenie trilógie o súrodencoch Knightovcoch, až si len povzdychnete, prečo ich nebolo viac? Prečo sú len traja? Nuž ale, ešte stále máte možnosť prečítať si trilógiu odznova 😉 

Tak, uvarte si šálku čaju, zababušte sa do deky a začítajte sa do knižky. Garantuje hriešne potešenie 😉 

Moje hodnotenie: ★★

Spice Trilogy
1. Her Only Desire (Hriešna túžba)
2. Her Secret Fantasy (Hriešne fantázie)
3. Her Every Pleasure (Hriešne potešenie)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára