piatok 9. augusta 2019

Deset důvodů, proč tě miluji

Originál: Ten Things I Like Abou You (2010)

Autor:
Julia Quinn
 
Vydavateľstvo: Ikar CZ

Český preklad: Jana Jašová
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2012



Na lady Annabel Winslowovú si robí zálusk lord Newbury. Vraj by išlo o výhodný sobáš pre obe strany. Ona by mu dala vytúženého dediča a on by sa postaral o jej početnú rodinu, ktorú jej otec zanechal po svojej nečakanej smrti bez prostriedkov. Ibaže lord Newbury má najmenej sedemdesiat päť rokov, je to hulvát a surovec. Navyše už i tak komplikovanú situáciu skomplikuje stretnutie so sympatickým Sebastianom Greyom, mimochodom, lordovým nenávideným synovcom.


Sebastian Grey má všetky vlastnosti pred ktorými varujú matky svoje nevinné dcéry. Je záletník najvyššieho kalibru, nemravník najväčšieho zrna, nuž ale miluje život a miluje ženy. A vo svojom vnútri je romantik. V spoločnosti je obľúbený pre svoju výstrednosť a pre svoj humor. Kam príde, všade sa hneď zdvihne nálada o 120 percent. Nejde si ho neobľúbiť.

Okrem toho sa venuje nezvyčajnej záľube, o ktorej nikto nevie a v ktorej je mimoriadne úspešný. Dokonca je po ňom zhánka aj na ruskom trhu!

Spolu s hrdinkou ich čaká nejedno dobrodružstvo.

Annabel si zháňa manžela. Je v nezávideniahodnej situácii. Finančne ich rodina na tom nie je veľmi dobre a ona cíti potrebu pomôcť svojim súrodencom a zabezpečiť im budúcnosť - ak nie ružovú, tak aspoň nejakú v jej odtieňoch. Možnosť vidí u lorda Newburyho, ktorý o ňu prejavil záujem. Lord má totiž vysoký vek a zháňa sa po dedičovi. Nechce, aby jeho majetok po jeho smrti prešiel na Sebastiana Greya. Nenávidí ho celým svojim srdcom.

Lord Newbury je staré chlipné prasa a Annabel má čo robiť, aby unikla z jeho spárov - aspoň kým môže (cháp, pred svadbou). V Sebastianovi vidí pohľadného mladíka, s ktorým si veľmi dobre rozumie. A keby nebolo tej nepríjemnej situácie s peniazmi, asi by po ňom hádzala viac ako iba očkom 😉

Keďže ide o romantický príbeh, nemusím hovoriť ako to nakoniec dopadne a ktorý z mužov získa trofej a ktorý ostane s dlhým nosom. 

Autorka v knihe prináša humor, lásku i nezvyčajné situácie. Rozhodne je to jeden z jej vydarených kúskov.

Moje hodnotenie: ★★★

Bevelstoke
1. The Secret Diaries of Miss Miranda Cheever (Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové)
2. What Happens in London (Láska v nebezpečí)
3. Ten Things I Love About You (Deset důvodů, proč tě miluji)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára