utorok 21. mája 2019

Studie svádění

Originál: The Study of Seduction (2016)

Autor:
Sabrina Jeffries

 
Vydavateľstvo: Baronet


Český preklad: Dana Šimonová
 

Počet strán: 336

Rok vydania: 2016



Už keď Edwin Barlow, gróf Blakeborough, súhlasil, že pomôže impulzívnej zverenkyni svojho najlepšieho priateľa, lady Clarisse Lindseyovej, vedel, že si koleduje o problémy. Sám je v období, kedy si hľadá manželku, ale akokoľvek príťažlivá je Clarissa, nemyslí si, že by mu bola dobrou ženou... teda, ak by si vôbec chcela vziať večne zachmúreného cynika ako on. Napriek tomu ale po nej túži. Clarissa, ktorá nemá v pláne sa vydávať, a už vôbec nie za neho, pretože je podľa nej panovačný, však musí tráviť v jeho prítomnosti veľa času. Prenasleduje ju francúzsky diplomat, ktorý si vzal do hlavy, že sú pre seba stvorení. Keď začne ísť do tuhého, neostáva jej iné iba prijať Edwinovu ponuku na sobáš. Vďaka jeho bozkom ale zistí, že urobila najlepšie rozhodnutie v živote.


Už pri čítaní prvej knihy zo série o Hriešnych ctiteľoch som sa tešila ako si prečítam Edwinov príbeh. Večne zachmúrený, konzervatívny cynik si vtedy získal moje sympatie. Vedela som, že Sabrina si taký typ muža nenechá ujsť a vymyslí mu vlastný príbeh. A že sa jej to podarilo 😙

Edwin je presne taký, akého si pamätám. Uhundraný, panovačný, prísny... Pravdaže, navonok. Vo vnútri je to citlivý muž. Na lásku veľmi neverí - už rodičia mu boli jasným príkladom, prečo neveriť. A po tom, ako s ním zrušila zásnuby Jane Vernonová (prečo sa tak stalo si môžete prečítať v knihe Vikomtovo tajomstvo), jediná žena, ktorú by si dokázal predstaviť ako svoju manželku, sa v tom len utvrdil. Vedel síce, že ako dedič si nakoniec nejakú ženu bude musieť vziať, rátal však s tým, že to bude tichá, milá lady, s ktorou si budú nažívať v harmónii, v úcte a vzájomnom porozumení. Rozhodne nerátal s tým, že by jeho manželkou bola impulzívna, otvorená a trochu drzá najlepšia priateľka jeho sestry - Clarissa. A že by ju nebodaj mal milovať? Pch! To určite!

Clarissa bola vždy svojská a prostoreká. Takú si ju pamätal od malička, keď spolu s jeho sestrou Yvette brázdili chodby a izby ich sídla. Vedel o nej takmer všetko, čo má rada i čo nemá... no, ako neskôr zistí, pár tajomstiev si predsa len nechala pre seba.

Keď ho priateľ Warren požiada, aby na ňu dohliadol, kým on sa vyberie na kontinent pohľadať jej brata Nailla, Edwin tuší, že to nebude jednoduché. Prosbu priateľa však neodmietne. Obzvlášť po tom, keď sa dozvie, že Clarissu prenasleduje jeden neodbytný ctiteľ. A ona sa ho začína báť...

Clarissa spočiatku nechce, aby na ňu ktokoľvek dohliadal, je už veľké dievča a verí, že francúzsky diplomat Durand jej nakoniec dá pokoj. Keď ale zistí, že Durand sa nemieni vzdať, nakoniec je Edwinovi rada.

Okrem toho ju to k nemu trochu ťahá - čo by nikdy nepredpokladala. Edwin bol pre ňu vždy iba starostlivý suchár. 

Sabrina Jeffries prináša krásny ľúbostný príbeh dvoch ľudí rozdielnych pováh. Edwin je rozumný, trpezlivý, spoľahlivý, milujúci muž a Clarissa miestami výbušná, energická a samostatná žena. Napriek tomu v sebe nájdu zaľúbenie, pretože zistia, že v určitých bodoch sú si podobní. Áno, v konečnom dôsledku sa obaja krásne dopĺňali.

Príbehu nechýba istá dávka napätia, pikantné scény a happyend. Veľmi dobre sa to číta. "Jedným" slovom: ďalšia chuťovečka od Sabriny 😉

Moje hodnotenie: ★★★★☆

Sinful Suitors
1. The Art of Sinning (Umění hříchu)
2. The Study of Seduction (Studie svádění)
3. The Danger of Desire (Nebezpečné poslání)

4. The Pleasures of Passion (Vášnivý duel)
5. The Secret of Flirting (Tajemství flirtu)
6. The Risk of Rogues

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára